Opvoedingsproject

Ons Pedagogisch project
- De boom stelt de rijkdom aan natuur en het leven op school voor. Hij blijft dezelfde, maar verandert qua uitzicht doorheen elk seizoen.

- De voetstappen wijzen op beweging, zij zijn ook een herkenningspunt aan onze schoolpoort
- Het geheel wilden we ook doen lijken op spetterend vuurwerk; dynamiek.
- De SHP (Sint-Hendrik Petegem) –initialen zijn herkenbaar in de stam: onze naam wilden we behouden, want we houden vast aan onze katholieke wortels.
- De open houding van de figuren wijst op onze open naar de wereld en het omringende. Eens elk figuurtje groot genoeg is, zie je de kans om uit te vliegen.
- De grootste figuur staat voor het schoolteam en onze lichtende voorbeelden, namelijk Jezus, Sint-Hendrik, geleerden zoals pedagogen, theologen, wetenschappers, … die ondersteunen, doen groeien, maar ook veranderen door de groei en veranderingen van de boom.
- De grotere figuren, de kinderen van het lager, omringen en zorgen voor de kleinere; onze peuters en kleuters.
- Alle figuurtjes zijn allemaal H-tjes: Hendrikjes-Hendrikaatjes. Ze dragen de eigenheid van de school in zich.
- De figuren hebben verschillende kleuren (deze die je ook aan de muur en raamomlijsting van onze gebouwen herkent: geel en grijs), maar sommigen zijn nog niet ingekleurd, omdat we  ook nog veel kans willen geven tot het zelf inkleuren van persoonlijkheid.
- En met een citaat uit het boek ‘Brida’ van Paulo Coehlo zou ik willen eindigen: ‘Wie plant, krijgt te maken met stormen en met seizoenen. Uitrusten is er zelden bij. Anders dan een gebouw, groeit een tuin altijd door. Hij vraagt om voortdurende zorg, maar tegelijkertijd biedt hij zijn tuinman een leven dat zijn zin behoudt, een leven als een groot avontuur.’

Wij willen groeistof zijn voor het leven op onze school.

Van harte wensen wij aan iedereen die op onze school komt een welkom gevoel toe; een plaats waar het goed is om te zijn; waar ieder wie er komt gelukkig mag ontwikkelen!